Dnes je streda, 23.jún 2021, meniny má: Sidónia
Čas čítania
2 minutes
Zatiaľ prečítané

Čaro slovenských šéfkuchárov na TV Paprika

jún 06, 2021 - 18:45
Prinášame vám rozhovor s na slovo vzatou odborníčkou na varenie a pečenie Miriam Šramovou, ktorú od 7. júna môžete vidieť na TV Paprika v novej kuchárskej šou Farebný svet s Mimi o 18:30.
Foto: 
TV Paprika

Za posledný rok sme trávili viac času doma a mnohí z nás sa chtiac či nechtiac museli naučiť aj variť. Preto inšpirácií do kuchyne nie je nikdy dosť.  Ak máte chuť na medzinárodnú kuchyňu sledujte o 18:00 reláciu So šéfkuchárom okolo sveta s Gabom Kocákom alebo sa priučte niečo o zdravom stravovaní o 19:00 v relácii Pepeho zdravá kuchyňa na TV Paprika.

Ako si sa od práce novinárky dostala k pečeniu? Kedy si sa naučila variť a piecť? 
Varím od mojich 6 rokov. K vareniu a najmä pečeniu ma viedla moja stará mama z Hýb, ktorá mi dovolila zababrať kuchyňu a trpezlivo ju vždy po mne čistila. Piekla a varila som celý život a veľmi rada, pre kamarátov, pre najbližších. Prišli sociálne siete a my instagramisti sme samozrejme neodolali a vešali neustále fotky našich výtvorov. Postupne sa o moje koláče, dezerty a torty začalo zaujímať čoraz viac známych, a tak to bol vlastne prirodzený vývoj, že sa z toho jedného dňa stal biznis.

Po 15 rokoch práce v korporácii prišiel čas osamostatniť sa a začať pracovať na niečom vlastnom. Neskutočne ma baví celá genéza nového biznisu, od nápadu, cez biznis plán, návrh značky, jej vizuálu, konceptu atď. Aj keď začiatky sú ťažké, treba vydržať a výsledok sa dostaví. Ak niečo robíte s láskou a srdcom, neexistuje že to skončí fiaskom. 

Kuchárska šou „Farebný svet s Mimi“ je plná farieb, využívaš farebnosť aj vo svojej kuchyni? Prikladáš farbám vo svojom živote aj nejaký hlbší význam? 
Milujem farby. Nielen v kuchyni, ale aj v živote. Všetci moji kamaráti vedia že milujem ružovú farbu. Dokonca aj sedačku máme doma ružovú-magentovú. Ružová je pre mňa veľmi pozitívna farba, optimistická, romantická. A ešte žltá. Tá mi evokuje večné svetlo a slnko. Moja dcéra sa často na mňa hnevá, že sa obliekam ako puberťáčka. V kuchyni a hlavne pri pečení rada kombinujem farby, ovocie, thajské jedlé kvetinky. Jedlo musí spievať a lákať nás, aby sme ho zjedli. Veď celý gastro rituál je sviatok.

Kde čerpáš inšpiráciu na nové torty či varenie? Máš nejaký idol? 
Inšpiráciu do mojej kuchyne čerpám najmä na cestách po svete. Na sociálnych sieťach sledujem trendy a vývoj techník, ktoré sú často na hranici mágie. Idolom sú pre mňa všetky ženy, dievčatá a gazdinky ktoré milujú varenie, robia tým radosť svojmu okoliu a šíria “gastronomické remeslo medzi ďalšie pokolenia a známych.

Pasta s cuketou a prosciuttom so sušenými paradajkami.
1/2 cukety, 10dkg prosciutta, 20g sušených paradajok, cesnak, olivový olej, pesto z červených paradajok.

Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme posekané sušené paradajky, cuketu, na záver cesnak a prosciutto a pesto.

Podávame s cestovinami penne a červeným vínom.

obrazok2.jpg

Foto: 
TV Paprika

Ak vás zaujal rozhovor s Mimi Šramovou a chceli by ste skúsiť niektorý z jej skvelých receptov, sledujte od 7. júna o 18:30 novú kuchársku šou Farebný svet s Mimi. Zaujímate sa o zdravú kuchyňu alebo radšej skúšate medzinárodné chute? Načerpať novú inšpiráciu môžete takisto od 7. júna v kuchárskych šou o 18:00 So šéfkuchárom okolo sveta s Gabo Kocákom a o 19:00 v šou Pepeho zdravá kuchyňa na TV Paprika. 

- - Inzercia - -